Közeleg 2019 ez az az időpont is, amikor a korábbi rendelet szerint a pénztárgépeknek át kellene állniuk az EURO felkészülési időszakba.

A NAV minden pénztárgépre leküldte már az új dátumot, azonban nem minden pénztárgép igazolta vissza a dátumok vételét.

Ezeken a pénztárgépeken 2019-ben az első napnyitás alkalmával automatikusan elindul a felkészülési időszak. Amennyiben nem volt előzőleg euró árfolyam programozva a gépen, ennek programozása szükséges, mert nem lehet addig az értékesítést megkezdeni.

Ennek menete a következő:

Zárt nap

Program állás →Kp. Fizet → Belépő kód: 0000 (amennyiben nem lett átprogramozva) →Kp. Fizet → 1. Beállítások → Kp. Fizet → 6. Fizetőeszközök → Kp. Fizet → 4. Fizetőeszköz váltási aránya → Kp. Fizet   → Fizető eszköz sorszáma → 5 → Kp. Fizet → Fizetőeszköz váltási aránya → árfolyam (pl. 325,320) → Kp. Fizet → kinyomtatja a beállított árfolyamot

Ezután lehet napot nyitni és az értékesítést megkezdeni.

Kérünk benneteket azonban, hogy ezeknél a gépeknél különösen gondosan járjatok el, mert a NAV már többször újra küldte az EURO dátum módosítását.
Amennyiben ezeken a gépeken ez még nem futott le, biztos, hogy gond van a kommunikációjával, ezért az AP számukat jegyezzétek fel! Ha nem történik meg az EURO dátum módosítása, 2020. január elsejével automatikusan át fog állni EURO-s üzemmódba, és csak AEE cserével használható ismét a pénztárgép.

Nyugtával dicsérje a napot!

Üdvözlettel Tóth Gábor

Au Cash Kft.
1161 Budapest, Baross utca 4.
+36 20 / 486 - 11 - 88
+06 1 / 405 - 12 - 85
https://onlinepenztargeprendeles.hu/ ; https://aucash.hu/
penztargepredeles@gmail.com

Kövessen minket a facebook-on:
https://www.facebook.com/aucashkft