2017.06.12-től elkezdődik az üzemben lévő FISCAL Online érintőképernyős pénztárgép szoftverfrissítése mely három hétig tart.

Ezzel az online pénztárgép meg fog felel a legújabb 9/2016.(III.25.) NGM rendeletnek, követelményeknek. Így a szoftverfrissítés után átírható lesz, azaz cégváltásnál nem kell selejtezni a drága AEE kommunikációs egységet. Továbbá új szolgáltatásokat fog biztosítani, úgymint nyugta sztornó, visszáru bizonylatok készítése, [GYÜJT] billentyű programozása eladási funkcióra.

Ellenőrizze a mobil szolgáltatónál (Datron Zrt, Tel: 06 1 588 80 88, hogy a mobil szolgáltatása nincs-e kikapcsolva online pénztárgépénél(számla tartozás, felfüggesztési kérelem miatt)! Ha a mobil szolgáltatása nem működik, akkor az új szoftver nem frissül és az új követelményeknek nem fog megfelelni pénztárgépe.

Videó itt megtekinthető

FONTOS TUDNIVALÓK az online pénztárgép szoftverfrissítése alatt!

- 2017.06.12-őt követő három hétben csatlakoztatva legyen a hálózati tápegység az online pénztárgéphez és legyen üzembe helyezve!

- Ne áramtalanítsa az online pénztárgépet, ne kapcsolja ki!

- Antennát ne távolítsa el és ellenőrizze a mobil szolgáltatói (Telenor) térerőt!

- A billentyűzeten és az érintő képernyőn csak az előírt, ill. kért műveleteket végezze, mást ne!

- Kövesse figyelemmel a frissítés sorrendjét és idejét!

- Ne mozdítsa el helyéről a pénztárgépet a frissítés befejezéséig, és ne tegye ki mechanikai hatásoknak!

- Papírtartó fedelet ne nyissa ki szoftver frissítés közben!

- Ne csatlakoztasson a művelet alatt periféria egységet!

- Az egyes műveletek között várjon türelemmel!

- SZOFTVERFRISSÍTÉSKOR a cikkprogramozások és a gyűjtő programozások alaphelyzetbe állnak.

- A szoftverfrissítés folyamata 10 percig is eltarthat. Várjon türelemmel és kövesse a kijelzőn megjelenő üzeneteket a részletes leírás szerint!A GYŰJTŐK ÚJ ALAP BEÁLLÍTÁSA SZOFTVER V0002 FRISSÍTÉS UTÁN AZ ALÁBBIRA VÁLTOZIK:

Az első érintőképernyős lapon 4 gyűjtő ikon lesz:

GYÜJTŐ 01: A(5,00% ÁFA);

GYÜJTŐ 02: B(18,00%ÁFA);

GYÜJTŐ 03: C(27,00%ÁFA);

GYÜJTŐ 04: D(AJT jövedéki termék);

A második lapon [ >>] GYÜJTŐ 05: D(AM adómentes termék).Szoftverfrissítés után, ha nem a gyári programozási beállításokat akarja használni, akkor a gépnapló szerinti szervizével programoztassa be a kívánt értéket.

Szoftverfrissítés lépései V0001-ről V0002 szoftver verzióra:1. A frissítési időszakban letöltődik az új szoftver és az ezt követő NAPNYITÁSKOR, a kijelzőn megjelenik az AEE FRISSÍTÉS Kérem várjon…” felirat, a nyomtatóra kiíródik az alábbi üzenet:

PTG Frissítés a pénztárgép most kikapcsol, kérem várjon legalább 5 percig a visszakapcsolással. Ne áramtalanítsa a pénztárgépet!”

Ezután a pénztárgép automatikusan kikapcsol a telepítéshez.2. KAPCSOLJA BE a pénztárgépet 5 PERC, DE INKÁBB 8 PERC UTÁN! Ha ez sikerül a kijelzőn megjelenik: „AEE dolgozik Kérem várjon…” felírat.3.Kijelző KALIBRÁLÁS: a bekapcsolás után a kijelzőn végigfut egy törlésre utaló mező 0-100%-ig, majd megjelenik az „Érintse meg a kalibrációs pontokat” felirat.

Sorban érintse meg a kerek kalibrációs pontokat a kijelzőn (egymás után három helyen)!4. Automatikus RAM TÖRLÉS: A kijelzőn megjelenhet egy technikai üzenet: „MEMORIA HIBA”, mely NEM HIBA és pár másodperc után eltűnik. A kijelzőn megjelenik „Szervizfelírat majd a pénztárgép az „AEE dolgozik Kérem várjon…felirat alatt Szerviz mód, Dátum állítás, RAM törlés bizonylatokat nyomtat. Ez három percig is eltarthat, kérem várjon amíg ezek megtörténnek és a pénztárgép újra kikapcsol.5.RAM törlés befejezése után a pénztárgép automatikusan kikapcsol.6.ÚJRA KAPCSOLJA BE A PÉNZTÁRGÉPET! A kijelzőn megjelenik az :„AEE dolgozik Kérem várjon…felírat (Várjon türelmesen!). Ezután a pénztárgép a főmenüt jeleníti meg.7.Az „ELADÁS” ikon érintésével majd „FIZET” nyomógomb megnyomásával nyisson napot!

A kijelzőn megjelenik:„AEE FRISSÍTÉS Kérem várjon…” felírat.

Pár perc múlva megjelenik a „NAPNYITÁSfelírat. Érintse meg a zöld „ENTER” és „IGEN” ikont. Írja be a billentyűzeten a napi nyitó Ft összeget és a KÉSZPÉNZ ikon érintésével megtörténik a NAPNYITÁS!8. A pénztárgép megnyitja a napot és bizonylatotokat nyomtat az alábbi feliratokkal:

SIKERES AEE SZOFTVER-FRISSÍTÉS V0002 VERZIÓRA BUILD 062”

Majd a következőt

SIKERES PTG SZOFTVER-FRISSÍTÉS V2.00 VERZIÓRA BUILD 062”9. A folyamat során kinyomtatott KONTROLL SZALAGOKAT TEGYE A GÉPNAPLÓBA!10. Ha a fenti feliratok nem jelennek meg vagy a pénztárgép nem működik vagy a pénztárgép nyomtatóján a „SIKERES PTG SZOFTVER-FRISSÍTÉS V0000 VERZIÓRA 0000000000” felírat nyomtatódik, ekkor hívja a SZERVIZÉT!

Nyugtával dicsérje a napot!

Üdvözlettel Tóth Gábor

Au Cash Kft.
1161 Budapest, Baross utca 4.
+36 20 / 486 - 11 - 88
+06 1 / 405 - 12 - 85
https://onlinepenztargeprendeles.hu/ ; https://aucash.hu/
penztargepredeles@gmail.com

Kövessen minket a facebook-on:
https://www.facebook.com/aucashkft